onsdag 12 augusti 2009

Borta bra men hemma bäst????

Så nu var man hemma igen efter en helt underbar vecka på Öland.. Solen har varit uppe i stort sett hela dagarna... men tar det från början..

Startade på söndagen.. skönt väder och solen sken på morgonen när vi packade ihop och äntligen kom iväg.. Stannade på vägen och rastade vovvarna och fikade någonstans på hallandsåsen, Hundarna uppförde sig exemplariskt och sov gott i sin bur bak i bilen.. Vi stannade till i en lite håla vid namn Ljungby.. Ställde upp vagnen och plockade fram stolar och bord och kompostnätet till vovvarna.. Vi lagade middag och njöt av den i solen.. Sen gick vi en skogspromenad en slinga som verkade vara väldigt populär.. var en hel del folk som sprang den slingan.. kanske det enda nöjet i Ljungby.. haha.. på kvällen kom regnet.. ja vad kan man förvänta sig.. men det är mysigt att sitta i vagnen när det regnar.. och spela kort.. Morgonen klev vi upp, jag och vovvarna vid 8.. vi tog en härlig promenad i skogen och sen var det matdax.. Jag serverade vovvarna sitt och satte på kaffe till mig och Dennis.. efter en stund klev Dennis och Christoffer upp och vi käkade frukost. Vi packade ihop vagnen och regnet vräkte ner när vi åkte från Ljungby..

På vägen ner mot Öland stannade vi i Bergdala Glasbruk.. köpte lite fina belysta prydnadsaker..

Väl på Campingen slängde vi upp tältet, in med stolar, bord, tv-bordet och Tv:n på plats.. i med kabeln till tv:n och Christoffer var nöjd.. vi köpte Pizza på Campingen och njöt av den underbara solen.. Vi hann även ner och tog oss ett dopp i havet.. på den mest underbara sandstrand.. Hundarna var med då stranden på utvalda ställen är hundtillåtna.. men dom är ju inga baddjur utan stod mest och kollad på hur "korkade" vi var som badar med vilje..

Följande dagar var det sol och bad som var prio.. vi solade och badade ett par timmar varje dag för att sen ta små turer till olika platser på Öland.. vi bestökte blandannat en stenåldersby, diverse kvarnar, körde gocart, shoppingturer till Borgholm, resturangbesök etc..

Mamma och pappa hade planer på att komma ner ett par dagar så den dagen stod vi och väntade i "centrumet" på campingen.. helt plötsligt kommer en grabb jag kände igen.. och då var det Alexander.. dom ville överaska oss och det blev vi verkligen.. va roligt.. Dom stannade i 2 nätter och vi hade så trevligt..

Vi träffade otroligt trevliga människor och hundar på Campingen.. och hade turen att träffa på en tjej som var intresserad av att köpa en av Mollys valpar.. Jenny från Kolmården.. hon hade läst i bloggen att vi skulle till Böda.. och när hon tog en promenad med sina vovvar så spatserade hon förbi oss.. ja världen är inte stor i bland.. hon hade 4 hundar.. 2 tikar blenheim 6 månader.. jättenäpna och fina, 2 hanar, 1 trefärgad kanonkille Ludde.. han kommer bli en snygg avelshane på sikt.. för trefärgade finns det ont om.. och lille Casper en blandras men som såg ut som en cavalier.. Sen träffade vi på Zingo.. en ruby hane som Izzie bara älskade att busa med.. Molly som är en "fin" dam tyckte väl att Zingos matte och husse var dom bästa och gosigaste..

Hemresedagen kom med stora kliv.. och färden hem gick väldig bra vi stannade till och rastade hundarna vid ett par tillfällen på väg hem.. Väl hemma väntade Wilma.. Mollys andra valp som vi ska passa i ett par dagar eller tom på söndag.. det har än så länge gått så bra.. Izzie och Wilma busar mest hela tiden.. sover gott om nätterna..

Det känns lite trist att vara hemma igen.. gillar ju min husvagn och att vara i den.. känner ingen saknad av något när man är i vagnen.. ja kanske diskmaskin.. men då finns det ju plasttallrikar.. Men vi har planer på att dra vidare ett par nätter till Alingsås.. men inte förrän Wilma åkt hem..

Nog om detta nu ska jag ta en promenad med Molly..

Glömde ju informera om att vågen står på 12 kg minus och minskat 2 storlekar i byxor.. härligt..
detta trots 2 pizzor och 3 glassar på semstern...

Tjingeling..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar